Personprofil-tests – II – For Ledere, Iværksættere & Virksomhedsejere [Oversigt]

– De 5 bedste personprofil-tests for ledere, iværksættere og virksomhedsejere :

 1. – ´Wealth Dynamics´-testen

 2. – John Maxwells Leaderskabs-test

 3. – Myers Briggs Type Indicator (MBTI)

 4. – DISC-profil-testen

 5. – Strength Finder

Fra – ´Dose of Leadership´ – ´Top 5 Leadership Personality Tests´ :

This article has been translated into Danish language from ´Dose of Leadership´ by Dann-Sommer.dk.

Denne artikel er oversat til dansk af Dann-Sommer.dk.

Læs original-artiklen – Her … :

Original-artiklen er skrevet af Richard Rierson på hans hjemmeside – ´Dose of Leadership´ :

** Bemærk ** :
– De fleste af nedenstående tests er betalte tests. Jeg modtager ikke betaling for henvisning til disse tests.

Læs også den første artikel om personprofil-tests – Her …

Det første, kritiske skridt i din lederskabs-rejse …

Når jeg taler med mange højt profilerede ledere i mine interviews, er der et konstant tema, der bliver ved med at dukke op; nemlig denne idé om “Selvmestring” (´Self-Mastery´).

Dvs. på vejen mod at finde ud af, hvem du – i virkeligheden – er – som leder. Så udgør dette et kritisk, første skridt i din lederskabs-rejse.

I US Marine Corps var dette et af de centrale ledelsesprincipper :

 • ”Kend dig selv & søg selvudvikling“.

Personlighedstests kan være et vigtigt aktiv for at komme ind til kernen af, hvem du i virkeligheden er. Men med så mange at vælge imellem, hvordan kan man så vide, hvilken der er bedst ?

Her er mit syn på, hvilke der er de fem bedste tests i dag, og hvordan de er i sammenligning med hinanden :

Wealth Dynamics :

Wealth Dynamics-testen er skabt for otte år siden af Roger James Hamilton; en social iværksætter og grundlægger af XL Nation, og er hurtigt vokset til at være en af de mest udbredte og anvendte personprofil-tests for iværksættere og virksomhedsejere i hele verden.

Årsagen til dens success er, at den sammenkæder både dine styrker og dine svagheder med dine præferencer, og derefter giver den dig nogle tydelige rolle-modeller og strategier, som du kan følge.

Den tager det allerbedste af MBTI, DISC og Strength Finder, og giver dig et system, som er intuitivt, relevant og nemt at forklare til andre.

John Maxwells Leaderskabs-test :

Denne test gør brug af John Maxwell´s ´Fem niveauer af Lederskab´ og måler 64 egenskaber, som vurderer en person på de egenskaber, som hjælper ledere med at få success på hvert niveau :

 • 1. Rolle (Position) – Lederskabs-egenskaberne i denne del fokuserer på troværdighed og engagement.
 • 2. Tilladelse (Permission) – Lederskabs-egenskaberne i denne del fokuserer på relationelle evner og interpersonelle færdigheder.
 • 3. Produktion (Production) – Lederskabs-egenskaberne i denne del fokuserer på at skabe resultater individuelt, organisatorisk og som et team.
 • 4. Udvikling af mennesker (People Development) – Lederskabs-egenskaberne i denne del fokuserer på at reproducere og udvikle dine færdigheder i andre.
 • 5. Toppen (Pinnacle) – Lederskabs-egenskaberne i denne del fokuserer på, hvem du er som leder over tid og din bevidsthed om dig selv og andre.

Myers Briggs Type Indicator (MBTI) :

Denne test er lanceret i 1962 og er en klassiker, der har eksisteret i næsten 50 år.

Når du anvender testen, så resulterer det i én af 16 personprofiler beskrevet som f.eks. “ESTJ” eller “INFP”. Disse beskriver fire polariteter (såsom ekstroversion vs. indadvendthed og tænkning vs. følelse).

Testen bruges til at vurdere præferencer, men rummer ikke koblinger til strategier eller rollemodeller. Således det virkelig kræver en ekspert for at fortolke resultaterne og omsætte disse til effektiv handling.

DISC-profil :

Dette system blev lanceret i 1928 og er enklere og mere intuitivt. DISC henviser til de fire adfærdstyper, som testen vurderer :

 • Dominans (Dominance)
 • Indflydelse (Influence)
 • Stabilitet (Steadiness)
 • Samvittighedsfuldhed (Conscientious)

Den er mere fokuseret på adfærd end præferencer, men har de samme Jungianske rødder som MBTI, og der er sammenhænge imellem de to.

Teams finder DISC lettere at forstå og forklare videre end MBTI. Men begge systemer mangler klare strategier for, hvordan man skaber succes, ligesom de mangler skræddersyede værktøjer til specifikke industrier eller moderne udfordringer.

Strength Finder :

Strength Finder er en mere moderne test, som er skabt af Gallup og er promoveret af Marcus Buckingham, og som fokuserer på dine styrker i stedet for at fokusere på præferencer eller adfærd.

Testen identificerer dine top 5 styrker ud af 34 mulige. Såfremt testen ledsages af en relevant og moderne filosofi (dvs. hvor der fokuséres på dine styrker, og således du vil blive lykkeligere og mere produktiv), så er denne test mere beskrivende i fht. en proaktiv strategi end MBTI og DISC.

Men testen mangler en intuitiv model, som team-medlemmer kan anvende (Kun få kan huske alle 34 styrker, endsige hvordan de relaterer til hinanden).

Den identificerer heller ikke de vigtigste svagheder, i enkeltpersoner eller i teams.

RESUMÉ :

Personligt anbefaler jeg kraftigt, at alle tager Meyers Briggs på et eller andet tidspunkt i deres liv; Jeg fandt ud af, at jeg var en ´INFP´ (Introverted Intuitive Feeling Perceiving).

Da jeg først havde fået test-resultaterne, følte jeg mig langt bedre tilpas i min lederrolle, fordi jeg ikke behøvede at forsøge at foregive at være nogen, som jeg ikke var.

Jeg er en stor fan af Roger Hamiltons Wealth Dynamics Test. Den er ideel for iværksættere og fortæller dig, hvad din iværksætterstil er.

Men den er også rigtig god for alle, der er interesserede i at vide, hvad deres sande ledelsesstil er; det er en af de bedste tests, der eksplicit viser dig, hvor du skal fokusere dit livs virke og passion.

Jeg tog denne test i starten af min iværksætterrejse, og den hjalp mig med at fokusere på mine stærke sider.

Efter at have taget testen fandt jeg ud af, at jeg primært var SKABER, med MECHANIC & STAR som min sekundære.

Du kan se min egen profil for at få en forsmag på kvaliteten af den rapport, du får fra dem, hvis du beslutter at tage denne test.

Du kan tage testen her:

Sidst er jeg en stor fan af John Maxwells seneste Leadership Assessment. Dette er det nyeste og mest omfattende ledelsesværktøj, jeg har set i lang tid.

Dette er den nøjagtige test, jeg giver til alle mine nye coachingklienter. Jeg fandt følgende unikke egenskaber og fordele ved denne test :

 • Målinger på 64 lederegenskaber.
 • Ubegrænset antal personer, der kan vurdere dig
 • Feedback er samlet i en rapport, der er i farver og er let at læse.
 • Mulighed for både at se resultater overordnet såvel som opdelt efter klassificeringstype.
 • Oversigt over lederegenskaber i slutningen af rapporten, der viser alle emner, rangeret fra højeste til laveste, baseret på den samlede gennemsnitlige score.
 • Skriftlige kommentarer fra dem, der har vurderet dig, er opført i en ikke-redigeret form.
 • Angivelse af test-score indenfor områderne fra de 5 Lederskabs-niveauer :
  – Rolle (Position)
  – Tilladelse (Permission)
  – Produktion (Production)
  – Udvikling af mennesker (People Development)
  – Toppen (Pinnacle)

Du kan tage Maxwell´s Leadership Assessment her:

Når målet på bundlinjen er at blive en bedre leder, så kræver det, at du har en høj grad af selvbevidsthed.

Disse tests kan hjælpe dig på denne rejse; ingen af dem er perfekte, men alle hjælper dig godt på vej i din søgen efter at lære dig selv bedre at kende og med at søge større selv-indsigt.

This article has been translated into Danish language from ´Dose of Leadership´ by Dann-Sommer.dk.

Denne artikel er oversat til dansk af Dann-Sommer.dk.

Læs original-artiklen – Her … :

Original-artiklen er skrevet af Richard Rierson på hans hjemmeside – ´Dose of Leadership´ :

** Bemærk ** : De fleste af ovenstående tests er betalte tests. Jeg modtager ikke betaling for henvisning til disse tests.

Læs mere om andre personprofil-tests – Her …

#Introvert #Extrovert #Ambivert #IntrovertAmbassadør #TillærtExtrovert #TillærtIntrovert #Business #Erhverv #BevidstIntrovert #BevidstExtrovert #Læring #Færdigheder #LæringsZonen #BevidstKompetence #DannSommer #BrainFoodnSoulFood
Læs også:  Personprofil-tests - I - [Oversigt] [Introvert] [Extrovert] [Ambivert]
2,429 views
2021-05-21T20:30:30+00:00