>Danmarks Introverte Ambassadør< | Introvert Business Coach | Introvert Foredrag | Foredragsholder | Virksomhedsrådgiver | Dann Sommer

Om Mig :

Dann Sommer
> Danmarks Introverte Ambassadør <

– Introvert Business Coach | Professionél Sparringspartner | Mentaltræner | Business Mentor | Virksomhedsrådgiver

Hej ! – Jeg hedder Dann Sommer !

Jeg har siden 2004 specialiseret mig i at hjælpe og inspirere professionelle, iværksættere, selvstændige, ledere og virksomhedsejere i niche-baserede virksomheder med at skabe netop de positive forandringer, som de ønsker – hvadenten dette måtte være i deres private eller professionelle rolle.

Endvidere har jeg siden april 2018 fungeret i rollen som ´ambassadør for introverte´. Og, med min egen introverte personprofil og som en ´tillært extrovert´, så har jeg ligeledes selv i 20+ år arbejdet i både teori og praksis med de muligheder og udfordringer dette giver – privat såvel professionelt.

Fordi, at fungere i en professionél rolle udgør for mange en udfordring i sig selv. Hvadenten dette måtte være som selvstændig, iværksætter, medarbejder, leder eller virksomhedsejer.

Og, både at være virksomhedsejer, leder, medarbejder, iværksætter eller selvstændig og at være en person med en introvert personprofil, byder på nogle ekstra, helt særlige udfordringer.

Især når det drejer sig om udadvendte aktiviteter som salg, markedsføring, præsentationer og networking.

Således mit oplagte mål er at hjælpe og at inspirere introverte med – bedre – at kunne fungere i deres professionelle rolle i en extrovert verden.

” I want to stand as close to the edge
as I can without going over.
Out on the edge you see all kinds of
things you can’t see from the center. ”
― Kurt Vonnegut

F.eks. ved – i deres professionelle rolle – at bibringe personer med en introvert personprofil nyttige og værdifulde indsigter. Og, at hjælpe med erhvervelsen af relevante og nødvendige ekstroverte færdigheder for – bedre – at kunne begå sig i en ekstrovert (forretnings-)verden.

Mit speciale er derfor at indgå i et udbytterigt samarbejde med introverte selvstændige, iværksættere, ledere, professionelle og virksomhedsejere.

Min baggrund og inspirationskilder :

Jeg har en solid og velfunderet baggrund i NLP (NLP Master Practitioner), uddannelser i Coaching, Hypnose (Certificeret Hypnoseterapeut), Mentaltræning & Avanceret Salgs- og Motivations-psykologi (Anthony Robins, Richard Bandler, Jonathan Altfeld m.fl.), Latter-instruktør, Gestalt-terapi, Enneagram-modellen, Mindfullness (Jon Kabat-Zinn) samt meget andet, og har desuden fundet inspiration igennem ekstremsport, improvisations-teater og buddhistisk tankegang og filosofi.

Religiøs … ? – Nej.

Men – skulle jeg vælge en religion, er det med massiv inspiration og indflydelse fra Tibetansk Buddhisme. Ikke som en erklæret religion, men at omsætte det til en del af en daglig tilværelse i et vestligt samfund. Dvs. at vælge netop dén måde, jeg vælger at være sammen med mennesker på, og at vælge netop dén måde jeg vælger at være tilstede i tilværelsen.

Og nej, sådan har min tilværelse bestemt ikke altid været, men det er kommet igennem årene – og jeg synes jeg er ved at blive bedre til det 😉

Hvordan lærer man … :

Ja, hvordan lærer man så at bidrage positivt til andre mennesker ? :

  • 1. Med en god blanding af teoretisk viden og massevis af praktiske erfaringer …

– Samt :

  • 2. En fundamental nysgerrighed på livets mange nuancer og paradokser.

Jeg har selv gjort dette bla. ved at engagere mig i en masse meget, meget forskellige sammenhænge. Sammenhænge der alle har at gøre med mennesker, oplevelser og forandring. Og faktisk er jeg selv blevet allermest klog af at gøre nogle af de ting i min tilværelse, som jeg synes har været allersværest, mest udfordrende og ´farligst´- uanset om disse oplevelser har været valgte – eller ikke-valgte.

Andre inspirationskilder :

Inden jeg begyndte at anvende al denne viden i professionel retning, så har jeg jo selvfølgelig også været omkring alle ´klassikerne´ i fht. selv-udvikling og forandrings-processer. Og, er i mine unge år i høj grad blevet inspireret af læsning af bl.a. Wayne Dyer, DeePak Chopra, Stuart Wilde, Stephen Covey og alle de andre ´forandrings-guruer´ fra denne, tidlige periode.

Efter at have skærpet mit professionelle fokus er jeg så over en længere årrække blevet hjulpet på vej af dygtige folk gennem deltagelse i massevis af kurser med temaer omkring ledelse, lederskab, forandring, kommunikation, motivation, mentaltræning og personlig udvikling – i indland såvel som udland. Bl.a. med inspiration fra Dr. Richard Bandler, Joseph Riggio, Jonathan Altfeld & i særdeleshed Anthony Robbins.

Andet :

Er født som kristen, tilstræber at leve et liv som eksistentialist og med kraftig inspiration fra buddhistisk filosofi og religion.

Derudover er jeg Østjyde med stort ´Ø´ og holder af den egn, jeg lever og bor i. Er født på Sorring Mark, opvokset i Virklund/Silkeborg. Har boet i Århus i 10 år, Ry i 10 år, Skanderborg i 14 år, Gl.Rye i 4 år og er nu vendt tilbage og bor i Silkeborg.